Ανέκδοτο: Πάγκαλος από άλλο ανέκδοτο: Για όλα φταίει ο διεφθαρμένος λαός!


Ανέκδοτο: Πάγκαλος από άλλο ανέκδοτο: Για όλα φταίει ο διεφθαρμένος λαός!Τον παλιό κακό εαυτό του θυμήθηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος και είπε να μας ξαναθυμίσει ότι τελικά σε αυτή τη χώρα για όλα – μα όλα, όμως! – φταίει ο λαός.

Μετά την αλήστου μνήμης ατάκα «μαζί τα φάγαμε» ο Πάγκαλος παραδέχθηκε πως το 2011, όταν ο ίδιος ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «ήμασταν απατεώνες», ενώ «ο λαός ήταν διεφθαρμένο και αντάλλασσε παροχές με ψήφους».

Και βεβαίως, κατά την τηλεοπτική παρουσία του στον ΣΚΑΪ, όταν ρωτήθηκε για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών, υποστήριξε πως «δεν υπάρχει χώρα χωρίς εξοπλιστικά σκάνδαλα και η διαφθορά είναι συνώνυμη με την εξουσία».

Τι ωραία που τα λες, βρε Θόδωρε! Το ζήτημα είναι γιατί, αφού είσαι τόσο ειλικρινής κι εμείς τόσο… μαλθακοί και διεφθαρμένοι, γιατί τόσα χρόνια δεν κινήθηκες δικαστικά εναντίον αυτής της σαπίλας που περιγράφεις;

Αλλά, ήσουν κι εσύ απατεώνας – μόνος σου το είπες, άλλωστε! Οπότε, γιατί να μπεις στον κόπο; Σε αυτή τη χώρα, ο πραγματικά υπεύθυνος το παίζει πάντοτε τιμητής των πάντων και κυκλοφορεί ελεύθερος να λέει τα δικά του. Δημοκρατία έχουμε, άλλωστε!

Μόνο που, όπως έλεγε και ο Βολταίρος, «η Δημοκρατία είναι το τελευταίο καταφύγιο των απανταχού καθαρμάτων». Ίσως γιατί, όταν έγραφε αυτή τη φράση ο μεγάλος διαφωτιστής σκεφτόταν πολιτικούς και αυλοκόλακες στη Γαλλία που έμοιαζαν πολύ με τον Θόδωρο.

Και , δυστυχώς, αυτό το κεφάλαιο, ο φιλομαθής – κατά τ’ άλλα – Πάγκαλος το ξέχασε.

«Φταίτε όλοι σας, φταίω κι εγώ, αλλά δεν ανήκω πλέον πουθενά, άρα δεν με νοιάζει». Απλά τα πράγματα, αδέρφια!

Πηγή: stroumfaki.gr

Διαβάστε επίσης: